Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Κάντε Like για να δείτε τον αγώνα!

--
Η πιο σημαντική νίκη της σεζόν είναι γεγονός για την Λάτσιο, καθώς με το 3-1 επί της Νάπολι παρέμεινε στην 3η θέση, αφήνοντας στο -3 την Ουντινέζε και στο -6 τους Παρτενοπέι!

Το κλίμα ήταν φορτισμένο στο «Ολίμπικο» καθώς η διοίκηση και οι τιφόζι της Λάτσιο τίμησαν τον θρυλικό Τζιόρτζιο Κινάλια, σύμβολο των Λατσιάλι, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες.

Λίγα λεπτά μετά, ήταν η σειρά του... Ντε Σάνκτις να τιμήσει τον αντίπαλο καθώς σε σουτ του Καντρέβα από πλάγια θέση εντός περιοχής, ο τερματοφύλακας της Νάπολι κατάφερε να δεχθεί το γκολ, με την μπάλα να περνάει κάτω από το σώμα του! Ο σκόρερ, που έχει ακούσει πολλά καθώς είναι οπαδός της... Ρόμα, έφυγε τρέχοντας για την Curva Nord για να πανηγυρίσει με τους φανατικούς τιφόζι της Λάτσιο!

Η Νάπολι ήταν, πλέον, αναγκασμένη να παίξει ακόμη πιο επιθετικά από νωρίς και λίγο μετά το γκολ του Καντρέβα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν ο Καβάνι βρέθηκε τετ α τετ με τον Μαρκέτι, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε. Αμέσως μετά ήρθε ένα καλό σουτ του Χάμσικ που έφυγε ελάχιστα άουτ, με τις δύο ομάδες να δίνουν πολύ καλό ρυθμό στο ματς και την μπάλα να πάει πάνω-κάτω συνεχώς.

Στο 34', τελικά, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν, με τον Λαβέτσι να κάνει εκπληκτικό τακουνάκι για να βγάλει τον Πάντεφ απέναντι από τον Μαρκέτι και ο Σκοπιανός επιθετικός και πρώην παίκτης της Λάτσιο πλάσαρε σωστά για το 1-1, πανηγυρίζοντας έξαλλα στην πλευρά των οπαδών των Παρτενοπέι! Ο ίδιος παίκτης, ο Πάντεφ δηλαδή, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ζήτησε πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Τσάνα αλλά η φάση ήταν δύσκολη και ο διαιτητής Ματσολένι δεν υπέδειξε κάτι.

Με την έναρξη του β' μέρους ο Εντι Ρέγια έβγαλε τον Ερνάνες και πέρασε τον Γκονζάλες στη θέση του, μεταφέροντας σε κεντρικό ρόλο τον Μάουρι, που συνηθίζει να πατάει συχνά στην αντίπαλη περιοχή. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τη Νάπολι να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Πάντεφ μετά από πολύ ωραία προσπάθεια του Λαβέτσι και με τη Λάτσιο να βγαίνει πιο μπροστά μετά το 60', δείχνοντας ότι ο στόχος της ήταν η νίκη και όχι η ισοπαλία.

Αφού την ήθελε, την πήρε κιόλας, χάρη σε ένα τρομερό γκολ του Μάουρι! Στο 68' ο Ραντού έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ιταλός μέσος με εκπληκτικό ψαλιδάκι άφησε άγαλμα τον Ντε Σάνκτις για το 2-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών! Από εκείνο το σημείο η Νάπολι έπεσε πάρα πολύ, οι παίκτες του Βάλτερ Ματζάρι δεν έδειχναν να το πιστεύουν και χαρακτηριστική είναι η φάση του 81ου λεπτού... Ινλέρ και Μπρίτος δεν συνεργάστηκαν εντός περιοχής, ο Ρόκι τσίμπησε την μπάλα, ο Μπρίτος τον ανέτρεψε, ο ρέφερι έδειξε πέναλτι και ο Λεντέσμα από τα 11 βήματα διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Η Λάτσιο, λοιπόν, παραμένει στην 3η θέση με 54 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τις Ουντινέζε (51) και Νάπολι (48), ενώ ακολουθούν οι Ρόμα (47) και Ιντερ (45), στη μάχη για την έξοδο στο Champions League.